Morse Key

Categorieën
Rss

Westerlo: Burgemeester gaf gevolg aan melding over de staat van te huur aangeboden pand.

Written by: | Posted on: | Category:

Wedstrijdbezoek van Immo kantoor resulteert in woningcontrole dat conformiteitsproblemen blootlegt.

De oude website www.morsum-magnificat.be wordt sinds juli 2022 niet meer bijgewerkt en zal nooit meer bijgewerkt worden, maar toch komen er nog altijd gratis ogenspoelers. Nu al 16.143.300

Coverfoto: Dit pand zal door toedoen van Morsum Magnificat een conformiteitsattest krijgen. Krijgen wij nu een bedankje van Immo Gorris?

Vervolg van eerder artikel 20 okt 23

Sinds kort schakelde Morsum Magnificat in de strijd tegen de immense problemen op de huurmarkt en de malafide verhuurders en lakse gemeentebesturen die de wet op het invoeren van een conformiteitsattest niet invoeren, naar een hogere versnelling.

Westerlo.

Aan het hoofd van Westerlo staat burgemeester en advocaat Guy Van Hirtum, dat is voor Morsum Magnificat een uitstekende gelegenheid om zo'n burgemeester naar zijn wettelijke verplichtingen te verwijzen, dat gebeurde met document J23092171 van 23 september 2023.

Woningcontrole.

We moeten toegeven dat de CD&V burgemeester Guy Van Hirtum, de bevoegde gemeentelijke diensten vrij snel de opdracht gaf om aan de eigenaar de toelating te vragen om een woningcontrole uit te voeren, dat gebeurde op 02 oktober 2023. Ondertussen had Morsum Magnificat ook al uitgevlooid wie de eigenaar is, maar verdere actie aan de hoogbejaarde eigenaar die in een WZC verblijft was niet nodig omdat Westerlo haar verantwoordelijkheid al had opgenomen.

Niet conform.

We hebben ondertussen de informatie dat de woningcontrole heeft uitgewezen dat het te huur aangeboden pand inderdaad behept was met de door Morsum Magnificat gesignaleerde gebreken, een conformiteitsattest op het moment van de verhuring niet aan de orde was! Of Morsum Magnificat de Vrederechter gaat vatten om Westerlo aan te zetten het conformiteitsattest verplicht in de voeren, moet nog beslist worden.

Meer volgt asap, we zijn de gazet niet en Morsum Magnificat krijgt ook geen eurocent subsidie en werkt met een heel klein budget uit een heel klein pensioen!

Artikel n°: 17-11-23-8797

Geplaatst: 20:20 17/11/2023

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Erik Verbeeck onafhankelijk freelancejournalist - hoofdredacteur- verantwoordelijke uitgever. Bewezen deskundige in conformiteit elektrische installaties.


© 2005 - Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.