Morse Key

Categorieën
Rss

Steunpunt Wonen bestaat 20 jaar maar ons resultaat is moeilijk te meten zeggen ze !

Written by: | Posted on: | Category:

Vlaamse Regering betaalt met belastinggeld voor de onderzoeken wel tientallen miljoenen

Brussel 18 juni 2024

Coverfoto: Joy Verstichele van het huurdersplatform beseft ook niet dat hun organisatie en de huurdersbonden in 2022 en 2023 bijna tien miljoen subsidies van de Vlaamse Belastingbetalers hebben ontvangen, voor Verstichele gaat het ook om het "postje". Helaas kan de kwaliteit van onze foto's met 25 jaar oud materiaal niet beter en centen voor nieuw hebben we niet, dat noemt men roeien met de riemen die men heeft.

Gisteren, dinsdag 18 juni 2024, hield Steunpunt Wonen ter gelegenheid van haar 20-jarig bestaan in de KVS aan de Lakensestraat een studienamiddag, evenement waarvoor ik mij, ondanks de revalidatie, weliswaar met het openbaar vervoer, naar de KVS heb begeven, voor mij was het vanaf Brussel Noord - lees bouwwerf - een revalidatieoefening , een echte wandeling, dus niet op de loopband.

Moeilijk te meten.

Het Steunpunt Wonen is een consortium van verschillende universiteiten die met vijfjaarlijkse contracten tientallen miljoenen van de Vlaamse belastingbetaler ontvangen om via HIVA van de KU-Leuven onderzoeken te voeren waartoe de Vlaamse Regering niet in staat is! Toegegeven dat de onderzoeken veel aan het licht brengen maar vreemd is dat het Steunpunt Wonen zelf zegt dat de impact ervan moeilijk te meten is. Aangezien de uitgegeven tientallen miljoenen belastinggeld wel te meten / geweten zijn, moet de vraag worden gesteld of de kosten niet veel te hoog zijn voor de baten! Het Steunpunt Wonen kan dus worden opgedoekt om de vrijgekomen miljoenen te besteden waar ze écht nodig zijn, de medewerkers van HIVA worden al betaald door de betreffende universiteiten en worden bij het opdoeken van Steunpunt Wonen dus niet werkloos.

Deze subsidies van 749.000 euro gedurende vijf jaar voor de periode van 2016 - 2020 zijn niet moeilijk te meten, hun resultaat is dat niet, dus : opdoeken

Boeken.

Behalve de subsidies van de Vlaamse belastingbetalers zijn de medewerkers om de haverklap auteur of co-auteur van boeken die met deze materie verband houden, de vraag is dan of dat allemaal wel kan en waar de opbrengsten van de boeken naartoe gaan, bij Steunpunt Wonen / HIVA gaat het duidelijk om de postjes en de poen.

Diependaele's laatste optreden als minister van Wonen bij Wonen in Vlaanderen, ook op de foto Benediekt Van Damme met een duidelijk chronisch stembandprobleem, dermate dat de moderator aan de zaal vroeg: " verstaan jullie haar " waarop uit de zaal quasi geen reactie kwam, nogal wiedes! Van Damme komt van het voormalige Kabinet van Freya die ook zeer onduidelijk spreekt.

Diependaele

Minister Matthias Diependaele was voor zijn laatste bezoek als minister van Wonen, ruim op tijd voor de voorziene speech van 17u. Omdat Diependaele het tijdens zijn speech over journalisten en fake news had, stelde ik hem de vraag of Morsum Magnificat soms fake news brengt "dat heb ik niet gezegd" reageerde Diependaele, daarop kreeg de minister het artikel over de huursubsidiefraude rond het pand aan het Pauwelsbos overhandigd. Amper een half uur later liepen we de minister, in de regen, met zijn hondje, tegen het lijf op het wandelpad aan de Koning Albert II-laan, ook daar heb ik de minister diets gemaakt dat Morsum Magnificat in de wijken zoals de Maluslaan te Moerbeke, de vinger aan de pols houdt, Diependaele beweert dat hij zelf ook bij sociale huurders op bezoek gaat en er naar luistert .... maar dat geloven wij niet.

Hier slechts twee bewijzen van vele opdrachten aan Steunpunt Wonen

Enveloppe van 749.000 euro vanaf 2016

Ad-hoc Ad-hoc onderzoek waarvoor de Vlaamse Regering de bedragen onterecht weigerde bekend te maken!

Meer en meer foto's volgen bij een positieve evolutie van mijn revalidatie asap

Artikel n°: 18-06-24-8890

Geplaatst: 13:33 19/06/2024

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005 - Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.