Morse Key

Categorieën
Rss

Mina Asabbane de vliegende verpleegkundige een nachtmerrie voor vele schuldeisers-Update2

Written by: | Posted on: | Category:

Over de oorzaak en de gevolgen van de RIZIV controle moet Mina de hand in eigen boezem steken.

De oude website www.morsum-magnificat.be wordt sinds juli 2022 niet meer bijgewerkt en zal nooit meer bijgewerkt worden, maar toch komen er nog altijd gratis ogenspoelers. Nu al 16.169.200

Coverfoto : Mina Asabbane op 23 december 2014 met enkelband pas uit de gevangenis van Hasselt ontslagen.

Update 2

Organisatoren hebben de voordracht geannuleerd.

Vandaag heeft de organisatie beslist om de voordracht van morgen 21 november 2023 om 13:30u te annuleren, de activiteit op hun website is niet meer te zien. Morsum Magnificat heeft telefonisch van de organisatie gehoord dat Mina zelf heeft afgehaakt omdat ze op één of andere manier heeft vernomen dat Morsum Magnificat ook aanwezig zou zijn, dit is allemaal heel vreemd, heeft de organisatie van spreker Mina het akkoord nodig voor wie zich in het publiek mag bevinden? We stellen de vraag of de organisatie de naam van de deelnemers mag delen ? De redactie heeft vandaag zoveel informatie binnen gekregen dat een meer uitgebreide update meer tijd vergt.

Geldinzameling.

Behalve de voordracht wordt ook de geldinzameling stopgezet, op Gofundme heeft ze nu ook een foto van haarzelf en jongste dochter gepost, het vijfde kind wordt hier door haar duidelijk opgewekte Mina ten tonele gevoerd. De ongelooflijke lef van Mina toont de passage op Gofundme : " ook probeer ik al een enige tijd onrecht aan te pakken ", terwijl anderen onrecht aan doen de rode draad is van haar activiteiten waarmee ze in 2012 is begonnen en blijkbaar geen einde kent.

Meer volgt asap

Einde update 2 20:29 20/11/2023

--- Update 1

We probeerden van Mina een reactie te bekomen en spreken een bericht in op haar GSM, ze belt zondagmiddag om 12:35u. terug en alhoewel ze heel goed het GSM nummer van Morsum Magnificat kent, weet ze zogenaamd niet wie haar heeft opgebeld, maar zodra haar dat nog eens wordt gezegd, wil ze met Morsum Magnificat niet praten en verbreekt vrij snel de verbinding.

Het verhaal van Mina.

Het charmeoffensief dat ze nu herhaalt, heeft ze vroeger ook al ingezet, dat was met een brief van 09 juni 2020 aan de Vlaamse Verpleegkunde te Ekeren, daar doet ze haar verhaal in een zes pagina's tellend document. Helaas is er geen enkele rechtbank die dat verhaal heeft gevolgd, in één rechtszaak tegen het RIZIV heeft ze deels gelijk gekregen en het RIZIV diende 106.314 € minder boetes aan te rekenen, maar op het einde van de rit had ze toch nog 149.760 € schuld aan het RIZIV. Het is ook door toedoen van advocaat Jan Vande Moortel dat ze aan een veroordeling tot beroepsverbod is ontsnapt, maar dat heeft Mina niet belet om ook tegen Jan Vande Moortel een klacht in te dienen bij de Stafhouder, dat was op 21 mei 2019, moment waarop Mina meer dan 100.000 € schuld had aan die advocaat.

Rist klachten.

Tijdens haar hechtenis in Hasselt van 23 juni tot 23 december 2014, heeft Mina van 17 september tot 8 oktober 2014 volgende klachten geplaatst, klachten die als gevangene wellicht weinig kans van slagen hadden:

  • 17/9/14 Hoge Raad voor Justitie een litanie 4 pagina's.
  • 19/9/14 Huis van de advocaat tegen Curatoren Philippe en Cecille Noelmans.
  • 30/9/14 Rudi Robeyns voorzitter Raadkamer, Mina was het niet eens met de verlenging van haar aanhouding.
  • 02/10/14 Bestuur van Rechtbank afdeling klachten tegen Rudi Robeyns voorzitter Raadkamer.
  • 06/10/14 Federale Ombudsman klacht tegen eenzijdig gevoerd onderzoek door het RIZIV
  • 08/10/23 Minister van Justitie wegens eenzijdig onderzoek.

Misbruik van vertrouwen à volonté.

Van vrienden van de familie wist Mina zoveel vertrouwen te winnen dat ze aan de autohandelaar "Auto's Avni" vier auto's verkocht die niet haar eigendom waren maar van de leasingmaatschappij, de man werd door Mina voor zeventigduizend euro opgelicht. Tegen de autohandelaar zei de Rechter dat hij beter had moeten opletten en hij kreeg tot diens grote ongenoegen geen schade toegekend, dat is opgenomen in het Arrest van het Hof van Beroep te Antwerpen van 11 juli 2019 , Rolnummer 2017/CO/997, hier slechts drie paginas uit dat Arrest . Ook drie bij de KBC geleasde auto's heeft ze verkocht, een Audi Q7, VW Golf en Skoda Fabia en ook ING deelde in de klappen, daarvan verkocht ze ook twee gelaesde auto's, een Skoda Fabia en een VW Tiguan. ING en KBC kunnen zo'n verlies makkelijk aan, maar Mina bracht autohandelaar AVNI op de rand van het faillissement.

Zelfs haar eigen zus.

Ook aan haar eigen zus verkocht Mina een auto die niet haar eigendom was, de zus mocht de auto waarvoor ze een lening had moeten afsluiten teruggeven, schuld aan de bank en geen auto, zó ver durft Mina Asabbane te gaan.

Einde update 1 14:40 19/11/2023

Af en toe sijpelt er in het oude dossier over het fenomeen Mina Asabbane bij Morsum Magnificat weer onheilspellend nieuws binnen. Morsum Magnificat had zich recent op 17 oktober 2023 in de hoop Mina te kunnen spreken nog naar het Hof van Beroep te Antwerpen verplaatst, daar zou Mina bij de famililierechtbank in een zaak over onderhoudsgeld dienen te verschijnen maar geen Mina Asabbane gezien, of ze daagde niet op of ze is Morsum Magnificat ontglipt.

**Mina**
Mina toen ze nog in haar riante villa aan Ter Boekt in Genk woonde

Gastspreker

Zaterdagavond loopt bij Morsum Magnificat de informatie binnen dat Mina Asabbane op dinsdag 21 november 2023 om half twee als gastspreker naar Gent afzakt, dat is vanaf haar woonst in Beerse wel een hele afstand, er moet aan die voordracht toch wel wat financieel aan vast zitten.

Geldinzameling

Inderdaad er is ook een "geldinzameling voor een alleenstaande moeder van 5 kinderen " op het getouw gezet, geld is altijd al heel belangrijk geweest voor Mina Asabbane, maar ze liep bij herhaling ook tegen de lamp, op 21 maart 2014 correctioneell te Tongeren - anotaties door Mina zelf aangebracht - , bevestigd in beroep te Antwerpen en nadien ook in Cassatie toen met advocaat Bart Vosters kreeg ze ongelijk. Deze geldinzameling komt ook hier bij Morsum Magnificat zeer argwanend over.

Klacht bij de Raad voor de Journalistiek en bij de Orde van Advocaten

Morsum Magnificat gaf Mina heel lang het voordeel van de twijfel, maar na de nederlaag in Cassatie bracht Morsum Magnificat daarover een artikel, Mina diende daarover ook klacht in bij de RvdJ, een klacht die ze later introk. Ze diende bij de Stafhouder ook klacht in tegen haar advocaat Jan Vande Moortel waar ze meer dan honderdduizend euro – 100.000 € - schuld had, de huidige rol van de gewezen advocaat is onduidelijk, Mina doet er blijkbaar nog steeds beroep op. De actie die Morsum Magnifcat na haar dreiging ondernam was correct, ook de actie van de persmagistraat te Turnhout was dat, Mina is zelf de schuldige dat ze werd opgepakt .

Leven toch beteren?

Misschien heeft Mina Asabbane met deze nieuwe activiteit een andere weg ingeslagen, beroepshalve zal ze wel goed zijn, maar Morsum Magnificat bekijkt hier de geldinzameling toch met argusogen, recent liet Mina zich tijdens een zitting van de Familierechtbank te Turnhout ontvallen dat ze een inkomen heeft van "X" duizend euro inkomen - bedrag bij Morsum Magnificat bekend -, de geldinzameling die op het getouw is gezet komt dan ook zeer vreemd over.

Meer volgt wellicht nog, we zijn de gazet niet.

Artikel n°: 19-11-23-8802

Geplaatst: 9:24 19/11/2023

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Erik Verbeeck onafhankelijk freelancejournalist - hoofdredacteur- verantwoordelijke uitgever.


© 2005 - Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.