Morse Key

Categorieën
Rss

Wonen in Vlaanderen geeft na woningcontrole vals gevoel van veiligheid.

Written by: | Posted on: | Category:

Spreidingsweerstand van aardingen is veel belangrijker dan u denkt.

Redactie 14 februari 2024

Coverfoto: Meten van de spreidingsweerstand met een aardingstester met 2 hulpaardingen

Lees hier eerst de FLYER EXCLUSIEVE aanbieding

Exclusief pakt deze redactie deze week uit met een experiment dat een schot voor de boeg moet worden voor alle woningcontroleurs van Wonen in Vlaanderen, ook de rist juristen van dat departement mogen op dit voorstel hun tanden stuk bijten. Morsum Magnificat beschuldigt Wonen in Vlaanderen ervan, na een woningcontrole waarbij door een meting met een CATU de aanwezigheid van een beschermingsgeleider aan de aardpen van een stopcontact al dan niet wordt vastgesteld, dat de snoodaards de spreidingsweerstand van de aarding niet meten. De beschuldiging luidt: Het geven van een vals gevoel van veiligheid. Het feit dat er aan de aardpen wel degelijk een beschermingsgeleider aanwezig is, zegt niéts over de spreidingsweerstand van de aarding en dat is wel degelijk belangrijk en dient, om de graad van veiligheid te bepalen, afzonderlijk gemeten te worden.

Meten is weten.

Wat de woningcontroleurs door de meting met de CATU doen is één, maar de waarde van de aarding is twéé en uitgerekend dát doen ze niet.

Artikel n°: 14-02-24-8859

Geplaatst op 20:33 14/02/2024

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Erik Verbeeck – ON4CW – onafhankelijk journalist – lid GNS Press- Association – hoofdredacteur en verantwoordelijke uitgever https://www.morsum-magnificat.com en https://www.morsum-magnificat.be


© 2005 - Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.